Comissió Terra Viva

COMISSIÓ TERRA VIVA: www.terraviva.cat

“Que el teu aliment sigui la teva medicina”(Hipòcrates)

Aquesta premissa és el punt de partida d’aquesta comissió, que treballa en la investigació de tot això que la Terra ens dóna.

TERRA VIVA PLANTES MEDICINALS: Aquest apartat es crea per desenvolupar i expandir la conscienciació i la sobirania en la nostra salut a través de les plantes medicinals. Som un grup de difusió i distribució de la Dolça Revolució www.terraviva.cat La Dolça Revolució és una associació sense ànim de lucre, amb seu a Balaguer, que agrupa persones que volen compartir les seves experiències, fruit de l’ús de les plantes medicinals i les teràpies naturals no agressives. La Stevia Rebaudiana és la que dóna nom a la Dolça Revolució, per la seva dolçor sana i per les seves propietats medicinals, negades per vergonyosos interessos econòmics. La Stevia és doncs la punta de llança d’un moviment que ha de permetre fer camí en la recuperació i empoderament dels coneixements populars, pel que fa a l’ús de les plantes medicinals en general i d’altres teràpies naturals.

TERRA VIVA ALIMENTS: Des d’aquí treballem amb varis tipus de productes, com per exemple el que ens estan donant els nostres camps d’espelta (espelta integral en gra, farina integral d’espelta, PA integral d’espelta (fet en forn de llenya propi) i llet d’espelta (encara en procés d’investigació).

També estem explorant tot el que té a veure amb el menjar cru (brots, germinats i deshidratats) pel millor aprofitament de tots els nutrients que ens aporten els diferents aliments. Això ens permet crear una manera més ecològica de cuinar que ens acosta a una alimentació més real, una alimentació que no només ens omple l’estómac sinó també l’ànima.

Aquesta comissió actualment comença a caminar elaborant productes amb matèria prima pròpia, com la llet d’espelta i productes derivats de les verdures de l’hort.
Elaborem productes per l’autoconsum del nostre projecte i alhora per ser distribuïts en cooperatives de consum responsable, espais on ja es teixeixen noves relacions entre els productors, consumidors i distribució de l’aliment, cada cop més saludable, ecològic i de proximitat.